m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP

TÜM YOLCULARIMIZ İÇİN BAŞVURU ESNASINDA GEREKLİ OLAN BELGELER:

 

  • Pasaport (Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaport, seyahat bitiş tarihinden / vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az altı (6) ay süreyle geçerli olmalıdır)
  • Pasaportta işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi.
  • Eski Pasaport ön yüzü ile işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi ( ASLINI GÖNDERMEYİN LÜTFEN )
  • 2 adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm)
  • İlgili Makama hitaben el yazısı/yazıcıdan yazılmış, gidiş – dönüş seyahat tarihlerini ve seyahat sebebinin belirtildiği dilekçe (dilekçenin altında vize talep eden kişinin adı, soyadı, ikamet adresi, ev telefon numarası, iş telefon numarası, cep telefon numarası, e- posta adresi yazılı olmalı ve imzalanmalıdır).
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş, çocuk ve adres bilgisi ile açıklamalar kısmı olmalıdır-Evli Bayan Yolcularımız evlenmeden önceki vukuatlı nüfus kayıt örneğini ’de almalıdırlar ).
  • Son 6 aylık, banka kaşeli-imzalı, işlem hareketli bakiyeli ( 8.000,00 TL) banka hesap ekstresi ve banka maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi  (son 6 aylık banka hesap dökümlerinin banka kaşe – imza tarihlerinin, başvurunun yapılacağı hafta içinde olması zorunluluğu vardır)
  • Tapu fotokopileri, Araç ruhsatı -ve Kredi kartı hesap Özeti ( Zorunlu evrak değildir. Var ise uzun vize alınmasına yardımcı olur )
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak ve konfirmeli Otel Rezervasyonu

 

AYRICA AŞAĞIDA BULUNAN EK BELGELERİNDE MÜRACAAT EDECEK YOLCUMUZUN DURUMUNA GÖRE HAZIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.

 

SERBEST AVUKAT & DOKTOR & MALİ MÜŞAVİR & DİŞ HEKİMİ & ECZACI:
  • İlgili Makam’a hitaben antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza beyannamesin ’deki yetkili tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.
  • İmza beyannamesi fotokopisi
  • Bağlı bulunulan Oda / Baro ‘dan yazı faaliyet belgesi (son üç ay geçerli)
  • Kuruma ait kimlik kartı fotokopisi
  • Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş) fotokopisi
  • SGK BARKODLU  Hizmet Dökümü ( E-devletten )

 

ŞİRKET SAHİPLERİ:
  • İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)
  • Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi
  • Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4B (Bağ kurlu olanlar)
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten ) 4A (Hem şirket sahibi olan ve SSK’sı başka şirkette görünen iş yerleri sahipleri SSK’sının yattığı şirketin üstteki gibi evraklarınıda hazırlamalıdır )
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten ) (Emekli olanlar 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır )
  • Şirket sahipleri hem şahsi hem şirketin 6 aylık bakiyeli ( 5000,00 TL) banka ekstresi ile ekstreleri ile ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisini sunmak zorundadırlar)

 

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI:
  • İlgili Makam’a hitaben çalıştığı işyeri tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.
  • İmza Sirküleri fotokopisi
  • Ticaret Odası “Faaliyet Belgesi” (son üç ay geçerli)
  • Ticaret Odası “Oda Sicil Kayıt Sureti” (son üç ay geçerli)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (güncel) fotokopisi
  • Vergi Levhası (son yıl tasdiklenmiş ) fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi şirket kaşe imzalı (. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten )
  • Maaş Bordrosu son 3 aylık ve şirket kaşeli, imzalı.( İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.)

 

KAMU PERSONELİ:
  • İlgili Makama hitaben çalıştığı kurum tarafından antetli kağıda/yazıcıdan yazılmış, vize talep eden kişinin ne tarihten beri hangi pozisyonda çalıştığını ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu belirten yazı. İmza sirküleri yetkilileri tarafından kaşe ve imzalı olmalıdır.
  • Maaş Bordrosu son 3 aylık ve kurum kaşeli, imzalı
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten ) veya Kurumdan onaylı hizmet listesi

 

EMEKLİLER:
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten Emekliliği görünen )
  • 6 aylık Emekli Maaş hesap ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirkülerini ’de sunmalıdır

 

ÇİFTÇİLER:
  • Ziraat Odasından Mesleki Onay Belgesi Ve Çiftçilik Belgesi
  • SGK BARKODLU Hizmet Dökümü ( E-devletten )

 

ÖĞRENCİLER:
  • Öğrenci Belgesi E devletten barkotlu alınması şarttır. (okul açık ise, okuldan ıslak imzalı ve mühürlü izin yazısı)
  • 18 yaşından küçük ve anne, baba veya 18 yaşından büyük kardeş ile beraber seyahat etmiyor ise noterden alınmış ‘geri dönüşünü ve tüm sorumluluğu aldığına’ dair anne – babadan alınmış ‘taahhütname’.
  • 18 yaşından küçükler anne baba ile gitse dahi noter ’de verilmiş ‘Muvafakat name’.
  • Velisinin evrakları. (ŞİRKET SAHİPLERİ / ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ; SERBEST AVUKAT & DOKTOR ; KAMU PERSONELİ;EMEKLİLER

 

EV HANIMLARI:
  • Sponsorunun (Eş/Baba/Anne/Kardeş/Çocuklarından hangisi sponsor oluyorsa ) evrakları. (ŞİRKET SAHİPLERİ / ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI; SERBEST AVUKAT & DOKTOR; KAMU PERSONELİ; EMEKLİLER )

 

BAZI ÜLKELERİN EK OLARAK İSTEDİKLERİ EVRAKLAR:

İSPANYA:
  • İkametgâh Belgesi aslı nüfus il müdürlüğünden veya muhtarlıktan mühürlü imzalı alınmalıdır.

 

AVUSTURYA:
  • İkametgâh Belgesi E devletten alınabilir
  • Kişi çalışmıyor ise veya öğrenci yada Ev hanımı ise Sponsor olan kişiden(Anne,Baba,Kardeş) noterden Taahhütname vermelidir. ( ülkede bulunacağı süre tüm masrafların sponsor olan kişi tarafından karşılanacağına dair )

 

POLONYA:
  • Tüm misafirler Emniyetten Protokol Yazısı ( Daha önce kaç adet pasaportunun olduğunu gösteren yazı) almalıdır.
  • Kişi çalışmıyor ise veya öğrenci yada Ev hanımı ise Sponsor olan kişiden(Anne,Baba,Kardeş) noterden Taahhütname vermelidir. ( ülkede bulunacağı süre tüm masrafların sponsor olan kişi tarafından karşılanacağına dair )

 

İSVEÇ:
  • Tüm misafirler Emniyetten Protokol Yazısı ( Daha önce kaç adet pasaportunun olduğunu gösteren yazı) almalıdır.

 

DANİMARKA:
  • Tüm misafirler E DEVLET ’den Yurt dışı Giriş/Çıkış yazısı ( Daha önce Türkiye dışında hangi ülkelere gidildiğini gösteren yazı ) almalıdır.

 

 

*** Ülkelerin evrak listeleri dönemlere göre değişiklik gösterebilir. Güncel bilgiler başvuru anınızda uzmanlarımız tarafından sizlerle paylaşılacaktır.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER:

  • Ticari seyahatlerde bunlara ek olarak davet eden firmadan davet yazısı kaşeli imzalı (davet eden firma yetkilisinin kimlik fotokopisi)mail olabilir
  • Evlilik sonucu soyadı değişen veya soyadı ile birlikte eski soyadını da kullanan kişilerin pasaportlarında VİS (25.09.2014 ‘den sonra parmak izi verseler dahi ) ibareleri olsa dahi parmak izine gelmeleri gerekmektedir.
  • Avusturya ‘ya daha önce parmak izi veren misafirlerimizin parmak izleri schengen havuzunda paylaşılmadığı için hangi ülkeye giderse gitsin tekrardan parmak izi vermek zorundadırlar.
  • VIS (25.09.2014 den sonraki, verilen parmak izlerini kabul eden ülkeler ) HOLLANDA, ALMANYA, İTALYA, FRANSA, YUNANİSTAN, MACARTİSTAN’DIR Diğer tüm schengen ülkeleri her seferinde şahsen başvuruya çağırmakta ve parmak izi almaktadırlar.
  • Online başvurularda ABD için 5*5 resim gerekmektedir. İngilter online başvuralarda fotoğraf talep etmemektedir.

 

Yukarıda belirtilen ülke ve vize türleriyle beraber, tüm diğer ülkelerin vizeleri için ‘Vize Uzmanlarımıza’ alttaki telefon ve mailden ulaşabilirsiniz;